Medisinsk behandling

Areola-/arr

Areola - latin for det pigmenterte/mørke området som omgir selve brystvorten.

Areola repigmentering, og / tatovering av brystvorte, er ofte det siste trinnet etter rekonstruksjon av bryst.

 

Å tenke på før areola pigmentering:

  • Det skal gå minst 6 måneder fra siste operasjon før behandlingen kan utføres.

  • Klienten bør unngå alkohol, Aspirin, ibuprofen og andre ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), samt visse kosttilskudd som vitamin E i minst 4 dager før prosedyren.

  • Inntak av ovennevnte kan øke risikoen for blødninger.

  • Før behandlingen kartlegges klientens ønsker og forventninger. Areola og brystvortens form og størrelse tegnes nøye opp.
    En fargetest gjøres alltid før behandling.

 

Areola repigmentering kan være noe ubehagelig, men meget sjeldent vondt. Graden av smerte varierer fra person til person.

Enkelte har lite nerver igjen i vevet og føler nesten ingenting. Areola pigmentering foretas trinnvis med ca. 3 ukers mellomrom.

Normalt behøves 2-4 behandlinger.

Arrkorreksjon

Arrkorreksjon gjøres for å jevne ut fargetonen i huden etter for eksempel småskader, fjerning av føflekker, operasjoner og liknende. Det er viktig å tenkte på at fargen i det behandlede området ikke forandres, selv om man blir brunere/lysere i løpet av et år. Mange føler likevel god hjelp i at huden er jevnere i fargen.

Alopecia areata

Er en hudsykdom der en person helt plutselig får hårløse hudflekker. Sykdommen er ikke sjelden, den kan ramme enhver (ca. 1% av befolkningen) og i alle levealdre, men oftest unge mennesker. Årsaken er ikke kjent (idiopatisk sykdom), men mye tyder på at det er en autoimmun forstyrrelse.

 

Alle alopeciaklienter får 30% avslag på sine permanent makeup behandlinger.